Här hittar ni olika produkter som jag rekommenderar till underhåll av mocca/nubuck och information om hur man använder dem.

 

 

 

Leather Protection
Detta är en spray som man ska använda på nubuckskinn eller mocca. Den impregnerar skinnet så att väta, smuts eller spill av olika slag får svårare att tränga in i lädret. Mycket lämpligt till alla slags uteplagg man har i mocca. Medlet avger en ganska stark doft just vid appliceringen men denna försvinner dock efter ett par timmar.

 

 

 

 

Nubuck Cleaner for Leather
Denna spray använder du till att rengöra ditt nubuck-/mocca-läder med. Den avlägsnar effektivt och skonsamt smuts och vattenbaserade fläckbildningar på känsliga läder, typ mocca/nubuck.
Applicera sprayen på fläcken men även på ett större område runt om, gärna från "söm till söm" så att det inte blir en liten fläck som är "ren". Detta kan ge upphov till att det ser ut som en fläck. Medlet kommer att övergå till ett skum som man bearbetar i olika riktningar med en vanlig tvättsvamp. Låt därefter torka ca 2 - 4 timmar. Borsta alltid efteråt med en "moccaborste" eller en "nubuckduk" för att "resa upp" stråna på ytan. Skydda alltid skinnet efteråt med "Leather Protection". Smuts och fläckar försvinner normalt utan att lämna framträdande "ringar" efter behandlingen.
OBS! Prova dock alltid först på en "dold yta".

 

 

 

 

Nubuckduk
Denna rengöringsduk är ganska ny på marknaden och används till nubuck/mocca (även konfektion, typ moccabyxor, kjolar, jackor mm.) Det är 2 dukar i varje förpackning och de går att använda på båda sidor. Det är en "klibbduk", man kan linda den runt en svamp och rengöra mocca genom att gnida den på de ställen man önskar rengöra. Den fungerar nästan som en moccaborste, men är mer varsam mot skinnytan än en moccaborste.

 

 

 

 

Moccaborste
En moccaborste bör man alltid ha hemma om man har någon produkt i mocca eller nubuck. Med den kan man enkelt och effektivt ta bort mindre fläckar, smuts och avlagringar genom att bara "torrborsta" plagget/möbeln. För att nå högsta effekt bostar man skinnet i olika riktningar.

Har Ni funderingar över något så tveka inte att höra av Er till mig, jag bistår gärna med tips & råd.

 

 Alla produkter ni hittar på min hemsida kan
ni beställa hos mig eller söka hos
välsorterade möbelhandlare.

 


 

Back

 


 

 Läder & Möbelservice
Adress: Hultbackenvägen 1
946 91 ROKNÄS (Karta)
E-mail: hakan@lader-mobelservice.se
Tel: 070-218 15 71