Rubrik

 

 

Här beskriver och visar jag några olika slags fläckborttagare. Läs instruktionerna noga innan Ni använder dem.

 

 

 

ALLMÄN INFORMATION
Först och främst, testa ALLTID på ett dolt ställe först så att man inte förstör skinnet med ett för starkt rengöringsmedel. Använda ALDRIG andra rengöringsmedel än dem jag föreslagit nedan utan att första fråga mig eller någon annan av de skinnspecialister som finns runt om i landet. Allmänt kan man säga att man har störst chans att få bort fläckar och smuts från sitt skinn om man rengör direkt efter olyckan. Detta pga att fettet (motsv) ganska snabbt "kryper" in i skinnets porer där det sedan blir mycket svårt att få bort. Därför kan det vara idé att ha några av dessa rengöringsmedel hemma i förebyggande syfte.

 

 

 

STRONG EFFECT CLEANER
Denna rengöring är något starkare än "Soft Cleaner" som följer med i lädervårdspaketen. Har man en väldigt ljus möbel bör man använda sig av denna rengöring för att få bort all smuts innan man smörjer in skinnet. Tvätta av hela skinnmöbeln/jackan med an fuktad trasa, gnugga ej. Låt skinnet torka i 2-4 timmar smörj därefter in skinnet med med "Leather Protection Cream".

 

 

 

 

INK AWAY
Med detta fläckborttagningsmedel kan man avlägsna bl a tusch och läppstift ifrån läderytor, dock ej mocca nubuck eller anilinläder. Det är ett väldigt starkt medel så här är det speciellt viktigt att Ni först provar på en väl dold yta så inte färgen stryker med. Bläck är som Ni säkert vet väldigt svårt att få bort ifrån de flesta typer av material, därför är chansen störst att få bort det helt och hållet om man gör det så snabbt som möjligt efter olyckan.

 

 

 

 

Leather Degreaser Spray
Denna produkt användes för att ta bort fett- och/eller svett som trängt djupt in i lädret. Dessa problem uppträder mestadels på möbelns nack och armstöd eller skinnjackans krage efter en tids användning. Fett problem kan förebyggas med Leather Protection Cream eller Suede Protection/Nubuck Protection (nubuck eller mocca).

Har Ni funderingar över något så tveka inte att höra av Er till mig, jag bistår gärna med tips & råd.

 

Back

 


 

 Läder & Möbelservice
Adress: Hultbackenvägen 1
946 91 ROKNÄS (Karta)
E-mail: hakan@lader-mobelservice.se
Tel: 070-218 15 71