Ko

 

 

Anilin

 

 

Anilinläder är mycket mjukt och smidigt tack vare att det efter garvningsprocessen genomfärgats och någon täckfärg ej lagts på ytan. Endast en tunn transparent finish eller vax har påförts. Utseendet blir djupt och naturligt. Färgskiftningar förekommer och djurets egen struktur, insektsbett, ärr och gödselfläckar lämnas synliga. Anilinlädret har därigenom hög komfort och god "andningsförmåga", men är samtidigt känsligare för fläckar. Mycket känsligt anilinläder bör behandlas redan innan användandet och därefter minst 3 - 4 gånger/år.

 

 


 

 

Semi

 

 

Semianilinlädret har genomgått samma garvnings- och genomfärgningsprocess som anilinlädret. Därefter har ett mycket tunt skikt av färg och transparent finish påförts för att göra lädret tåligare mot fläckar och nedsmutsning, utan att den mjuka känslan nämnvärt förändras.

 

 


 

 

TF

 

 

Täckfärgat läder har liksom semi- och anilinläder garvats och genomfärgats. Därefter påföres ett skikt av färg och transparent ytfinish som gör lädret tåligare mot fläckar, smuts och spill. Samtidigt som djurets naturligheter som insektsbett, läkta sår m.m. döljs. Denna typ av skinn har högre tålighet än de nämnda ovan men har istället tappat en del av sin mjukhet och "andningskomfort". (Se diagram nedan.)

 

 


 

 

 

Back

 

 


 

 

 

 Läder & Möbelservice
Adress: Hultbackenvägen 1
946 91 ROKNÄS (Karta)
E-mail: hakan@lader-mobelservice.se
Tel: 070-218 15 71